Fotoalbums

2014  

2013  

Voorjaar 2012  

Groentekraam  
Onze groentekraam die we deze zomer op de moestuin zijn begonnen, zetten we voort in onze nieuwe schuur. Elke vrijdagmiddag van 13.30 tot 17.30 kunt u terecht op de Lingehof, Hemmensestraat 17, voor groenten van het seizoen, aardappels, appelsap en jam.

verhuisd! november 2011  

Deze week zijn we verhuisd naar onze nieuwe schuur! Ongeveer 50 meter verderop, op het erf van onze collega Andre Jurrius van de Lingehof. Het is een prachtige grote ruimte, en we hebben ook geinvesteerd in ergonomisch inpakken!


stroomteam op uitje 2011  
met z'n allen er op uit! het stroomteam met aanhang in de dierentuin in Rhenen. Aapjes kijken...

najaar 2011  
Wat een mooie herfst! Op het zomerland staan nog allerlei mooie groenten als sla, andijvie, venkel en suikermais. De pompoenen zijn geoogst. En aan de overkant van de Gesperdensestraat staan de wintergroenten ook al te popelen...

2011  
Dit seizoen telen we op drie stukjes land. Elk jaar hebben we ons vaste perceel aan de Veldstraat. Daar staan dit jaar weer de zonnenbloemen, de doperwtjes, tuinbonen, komkommers en courgette. Ook hebben we daar ruggen voor de bospeen, winterwortels en pastinaak.
De andere twee stukjes land liggen aan het begin van de Gesperdensestraat. De randen van deze percelen zijn ingezaaid met bloemen.

2010  
In 2010 telen we groentes op twee percelen. Een in Hemmen aan de Englaan, een heerlijke beschutte plek. En een perceel in Zetten, vrij open en wat moeilijker grond. Ons vaste stukje aan de Veldstraat is dit jaar in rust en ingezaaid met tarwe voor het Hemmens Landbrood. Ook op de Englaan is een stuk met tarwe ingezaaid, omdat er hier veel schaduw van de hoge eiken is. Een jaar vol van beregen, door het droge voorjaar, prachtige oogsten van de mooie grond van de Englaan, en de wat moeilijkere grond in Zetten. SUpermaiskolven, kleine rode kool en superbieten en knolvenkel.

2009  
In 2009 hebben we twee percelen aan weerszijden van het Zettensepad. Mooie stukken land omzoomd door bomen. Omdat we elk jaar weer ander stukken land betelen is het altijd weer spannend hoe de grond zal zijn. Deze percelen bleken behoorlijk weerbarstig te zijn. Bij droogte werd de grond keihard, ook zat er behoorlijk wat zaad van hanenpoten in de grond, die maar moeilijk te bestrijden zijn. Desondanks hebben we mooie oogsten van het land gehaald.    En stukje braakliggend land, naast de zonnenbloemen, hebben we ingezaaid met phacelia. Het gonst er van de bijen!

korenbloem  

Najaar 2008  
In 2008 hebben hebben we de groentes geteeld op het perceel de Kobele Wei aan de Molenstraat in Hemmen.
3 hectares vol met broccoli, bietjes, suikermais en allerlei andere gewassen.
Een groot deel van de gewassen is na de hagelbui goed bijgetrokken. Zie het mooie maisveld!

Na de hagelstorm  
Binnen een paar minuten is een groot deel van onze planten half ontbladerd of geknakt.

Open dag 2008  
Even de koe melken...

voorjaar 2008  
Flink aan het planten geslagen met onze nieuwe plantmachine.

najaar 2007  
Alles groeit als kool!

De tuin in 2007  

2007, een droog voorjaar, dus al vroeg aan het beregenen


Groentepakketten  

Van het oogsten tot het groentepakket


 
Webdevelopment by Trilectica Internet Solutions 2007-2017

voorpagina
Tuinderij De StroomBoerderij OpneijEkoboerderij De LingehofHoogstamfruitDe Groene Kring